Новини, Образование

Писателката Радостина Иванова гостува на ученици

Третокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се срещнаха на 21 април в библиотеката в клуба на Четвърти квартал с писателката Радостина Николова. Изявата бе в рамките на традиционния Маратон на четенето.
„Ако късно вечер чуете странни звуци от своя гардероб, които наподобяват хрупане, отворете рязко вратичките му и не се учудвайте, ако върху пуловерите си видите пухкаво същество, което тайно гризка бисквити. Подайте му ръка – това е мот, който има щипка вместо лява лапичка, може да говори вашия език и копнее да се запознае с вас“ – така представя своите малки герои в „Приключенията на мотовете“ Радостина Иванова.
Писателката разказва за нарушеното общуване между хората по един мил, красив и същевременно поучителен начин. С тази книжка авторката печели наградата „Бисерче вълшебно“ за 2014 г. Едва 30-годишна, Радостина вече има зад гърба си успешна практика в сферата на журналистиката и маркетинга и е автор на поредица детски книги. Прочели тези творби, учениците зададоха много въпроси, а зарадваха своята гостенка и с рисунки на малките пухкави същества – мотовете.
„Книгата е за всеки, който разпознава у себе си малкото или голямо дете и научава ценни уроци по човечност”, сподели авторката. Третокласници станаха и притежатели на някои книги на авторката, придружени с нейно послание.

Leave a Reply