Плакети със символите на Самоков зарадваха родителите на бебета

Общоградското честване на Деня на родилната помощ се състоя на самата дата – 21 януари, в Ритуалната зала. С писма от Общината бяха поканени майките и татковците на родените през м. г. деца. Кметът Владимир Георгиев приветства родителите и присъстващите медици от АГ отделение на „МБАЛ-Самоков” и пожела най-младите самоковци да са здрави и щастливи и да израснат като достойни граждани. На родителите на всички бебета, родени през 2015 г., бяха връчени плакети със символите на Самоков. За празничното настроение допринесоха и изпълненията на мажоретната формация „Весиденс” с ръководител Веска Терзийска.
Празникът, познат и като Бабинден, бе честван преди това и в АГ отделението, където освен градоначалникът, дойдоха заместниците му Сия Шехтанова и Васил Сайменов, както и секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
След емоционалното слово на водещата д-р Снежана Троева началникът на отделението д-р Пламен Спасов поздрави колегите си и благодари за положените усилия през м. г., когато тук са родени 300 бебета, 51 от които чрез оперативна намеса. Направени са и 194 операции. След ремонта са създадени добри условия за родилки, бебета и болни. Д-р Спасов изрази признание и на общинското ръководство за помощта и подкрепата.
Вл. Георгиев честити празника и пожела на всички да са удовлетворени от работата си, а родилките и болните да се чувстват тук в сигурни ръце. Прочетени бяха поздравителни адреси от прокуриста на болницата д-р Светла Скелина и от д-р Красимира Ковачка, съпредседател на Парламентарната група на БДЦ. Колективът бе зарадван и с много цветя от кмета и Общината, д-р Ковачка, ръководството на болницата, Общинския съвет на Демократичния съюз на жените.
Младата майка на Ивайла – Емилия Николова, поля вода на лекарите и акушерките и им връчи по традиция кърпа и сапун.
Тържеството завърши с изискан коктейл.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*