Новини, Образование

Плакети с герба на общината зарадваха абитуриентите-отличници

Ръководителите на общината приеха на 20 май самоковските зрелостници, завършващи с отличен успех. В залата на петия етаж в сградата на Общината и развълнувани младежи и девойки бяха посрещнати от кмета Владимир Георгиев, председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
Кметът приветства младите си гости и изрази задоволство от постигнатите от тях успехи. Той им пожела здраве и да се борят за постигане на всичко, за което са мечтали; да имат кураж и търпение, да проявяват постоянство, за да са удовлетворени от постигнатото. „Където и да отидете, каквото и да учите и работите, бъдете горди, че сте самоковци и работете нашият град да бъде още по-добро място за живеене, за работа и успехи”, заключи Георгиев.
„Да си отличник е чест, независимо кога се случва това”, каза С. Стойчева. Тя пожела на абитуриентите винаги да мислят за Самоков, да имат светли и красиви дни и много успехи.
Г-н Георгиев и г-жа Стойчева връчиха плакети с герба на Самоков на зрелостниците, а служителки от общинската администрация ги почерпиха с бонбони.

Срещата завърши с общи снимки и с прожектиране на филм за безопасността на младежите.
Общо 205 са абитуриентите в самоковските средни училища. 86 от тях са отличници.

Евгения Попова

Leave a Reply