Здраве, Новини, Снимки, Шарен свят

Плакети с герба на Самоков зарадваха родителите на най-новите жители на Самоков /СНИМКИ/

Десетки родители, баби и дядовци на родените през 2017 г. в Самоков деца получиха лично плакетите с герба на града от ръководителите на община Самоков на днешното тържество в Ритуалната зала. За пореден път те бяха поканени да присъстват със специални писма от общинската администрация. Част от родителите пък бяха довели в залата и някои от най-младите жители на Самоков. След края на церемонията участници в ритуала се снимаха за спомен и с кмета Владимир Георгиев. Самият той поздрави присъстващите родители и пожела след година-две те отново да бъдат част от това вече традиционно тържество.
„Децата са бъдещето на нашия град и с този жест искаме да покажем уважението ни към техните родители и към болничните специалисти. Основната задача на общинското ръководство е да осигурим на децата да израснат в една прекрасна среда и да учат в хубави детски градини и училища”, подчерта Владимир Георгиев.
След това обичаят „Бабуване” бе претворен от колоритната женска група към доспейското читалище „Отец Паисий”, които изпяха и подходяща за повода песен. Живата демонстрация впечатли особено много и гостите на церемонията – женска делегация от Руското посолство в България и клуб „Чайка”.
Част от проявата станаха и д-р Красимира Ковачка – управител на „МБАЛ-Самоков”, д-р Пламен Спасов – началник на акушеро-гинекологичното отделение, медици от болницата, зам.-кметовете Сия Шехтанова, Люба Кленова, Васил Сайменов и секретарят на Общината Ангелина Вангелова, които връчваха плакетите, както и Полина Спасова-Чангърова – началник отдел „ГРАО” в общината.
Водеща на вечерта бе Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността” в общината.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1965616310134975

Leave a Reply