Други, Новини, Спорт, Туризъм

Планинско колоездене в Боровец в събота и неделя

Поредното зрелищно състезание по планинско колоездене ще се състои в Боровец на 17 и 18 септември – събота и неделя. Четвъртият кръг от българските “Downhill” серии ще събере в курорта най-бързите спускачи от региона в битка с гравитацията и хронометъра. Публиката ще има възможност да види високи скорости, огромни скокове и атрактивно каране по стръмното и технично трасе в ски зона „Ситняково”. Младите надежди пък ще премерят сили по съкратена версия на трасето.
В борба за медалите ще се пуснат и участници от Румъния, Гърция и Македония. Организаторите и спонсорите на “Borovets Open Cup 2016” са осигурили предметни награди на стойност над 4000 лв. Състезателите ще бъдат разделени в 7 категории: деца 10-12 г., деца 13-14 г., юноши 15-16 г., мъже 17+, мастър 30+, хардтейл и жени.
“Borovets Оpen Cup 2016” се организира от екипите на Боровец байк парк и „Бороспорт” с подкрепата на хотел „Рила”, Bike Ventures, Monster Energy, българския производител на велосипеди RAM BIKES и спортни магазини Industrial, SLS и Micro Extreme.
В петък, на 16 септември, се предвиждат регистрация, оглед на трасето и свободни тренировки. На следващия ден от 11.30 ч. са финалите за деца. На 18 септември, неделя, от 11.30 ч. са квалификациите, а от 14 ч. – финалите.

Leave a Reply