Повече пейки да има в Туристическата градина и Лаго

През последните години се взеха мерки за възраждането на Туристическата градина и на Лаго. Оформиха се хубави алеи и зелени площи, засадиха се дръвчета, изчистиха се боклуци и шубраци, което не бе ставало от много, много отдавна. Хубава екопътека свърза двата парка чрез здрави и красиви мостчета.
Направени бяха и няколко пейки, но именно за тях ни е думата – не са достатъчни. Сега, при подобренията, още повече хора посещават Туристическата градина или излизат на излет и се разхождат в Лаго. Къде обаче да поседнат, когато се уморят? Пейките са малко. Някои пейки и мостчета правят и граждани на доброволни начала. Това е благородно дело, но нека да помогнат и от Общината, от горското. Поне по главната алея в Туристическата градина и покрай основната пътека в Лаго трябва да има по на често пейки.
Така хората ще могат да си почиват и да се възхищават на прекрасната природа, която все още имаме, въпреки някои посегателства. За пейките няма да отидат чак толкова много материали, а ще бъдат от голяма полза за млади и стари, за нашите съграждани и за гостите от други места.

Група жени, редовни посетителки на Лаго

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*