Повикаха Ивана Николова и Християна Гърлянова в националния отбор /до 16 г./

Силният сезон за девойките на “Рилски спортист” в “А” група не остана незабелязан и от националния селекционер на кадетките до 16-годишна възраст Десислава Ангелова. Две талантливи самоковски баскетболистки – Ивана Николова и Християна Гърлянова, попаднаха в разширения списък за подготвителния лагер на националния отбор по време на ученическата Великденска ваканция. Общо 18 момичета ще тренират в Ботевград от 8 до 15 април. Компания на Ивана и Хриси ще правят четири състезателки на “Монтана”, по 2 от “Левски” и “Нефтохимик” и по една от “Септември”, “Миньор”, “Черно море”, “Чардафон”, “Светкавица”, “Шампион 2006”, “Академик” /Пд/ и “Славия”.
Нашият клуб ще има още един представител на лагера в лицето на младата специалистка Маргарита Маринкова. Именно тя, заедно с колежката си Стефка Славова, ще води заниманията на кадетките, тъй като Деси Ангелова ще бъде заета в работата си в силната френска школа в Мондевил.
Ивана Николова взе участие в 17 срещи за водения от Борислав Трифонов отбор, в които за средно 19 мин. на паркета записа по 5 точки и борби.
Християна Гърлянова участва в 10 двубоя за “Рилски”, като средните й показатели за 14 мин. в игра са по две точки и борби.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*