Повикаха Ивана Николова и Християна Николова в националния за кадетки

Християна Николова и Ивана Николова

Младите надежди в женското направление на „Рилски спортист” Ивана Николова и Християна Николова получиха повиквателни за националния отбор на България за кадетки /до 16 г./ за предстоящата Балканска купа. Националният селекционер Борислава Мандур повика общо 18 състезателки на сбора в зала „Триадица” в началото на седмицата, между които бяха и нашите момичета. Балканиадата започва утре, събота, 17 декември, в Букурещ, а съперници на България ще бъдат домакините от Румъния, Сърбия, Турция и Унгария. Освен момичетата от Самоков, в тима са включени 5 баскетболистки от „Септември”, 3 от „Левски”, по 2 от „Славия” и „Монтана” и по 1 от „Черно море”, „Академик” /Пд/, „Миньор” и „Светкавица”.
През лятото Ивана Николова също бе част от националния тим на европейското първенство /дивизия В/ в Орадеа, Румъния, където България се нареди 13-а.
Въпреки крехката си възраст от едва 15 години, двете самоковки получават все по-големи шансове за изява от Борислав Трифонов, треньор на девойките на „Рилски”, състезаващи се в „А” група – второто ниво на женския ни баскетбол. Ивана е престояла на паркета средно по 17 мин. в рамките на 8 мача, в които е записала средно по 6.5 т., 5.5 борби, 1 асистенция и 2 отнети топки. Хриси е участвала средно по 12 мин. в 6 от срещите на тима, като се е отчела средно с 4 точки, 3 борби и по 1 асистенция и отнета топка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*