Новини

Повод за гордост навръх Деня на Независимостта: Мария Чепилова стана европейска вицешампионка!

Самоковката Мария Чепилова даде сериозен повод за гордост на своите съграждани. Състезателката на самоковския клуб „Сатори” с наставник сенсей Румен Санкийски извоюва на 21 септември сребърен медал от 32-ото европейско първенство по карате киокушин на Световната карате федерация, което се провежда в спортна зала „Созвездие” на руския Калининград. Чепилова стигна до финала при девойките старша възраст в категория над 60 кг и така стана една от 11-те български каратеки, които се завръщат с медали от първия ден на шампионата на Стария континент.
Васил Димитров стана първенец на Европа, докато със сребърни отличия освен Чепилова се окичиха още Александър Алексиев, Пламена Якимова и Тереза Давидова. Бронзови медали пък спечелиха Иван Попов, Мартин Гечев, Миглен Димитров, Никол Харизанова, Никола Кючуков и Николай Емилов.
Българският национален отбор е воден на форума от треньорите Захари Дамянов, Живко Андреев, Христо Христов, Петър Мартинов и Станислава Бойчева. Резултатите от първия ден на надпреварата са повече от обнадеждаващи, тъй като за някои от бойците това е международен дебют.

Делян Василев

Leave a Reply