Подариха на Общината електромобил за един месец

На Общината е предоставен електроавтомобил за ползване в продължение на един месец. Колата е на „Рено Нисан – България” ЕАД – фирма, която е партньор при осигуряването на наградите за „Екообщина”. Като част от наградата на френското посолство за българска екообщина фирмата дистрибутор на електромобили за страната ни предоставя за тестване последния модел екоавтомобили „Рено”.
Както е известно, на Община Самоков бе връчена наградата „Екообщина” през 2017 г. в категорията „Устойчива градска мобилност”.
Автомобилът е сходен с единия от двата, закупени наскоро от Общината по проект, финансиран от екоминистерството, но е с по-добри показатели – има двойно по-голяма батерия и с едно зареждане може да измине два пъти повече разстояние.
Според специалисти екоавтомобилите са бъдещето на моторните превозни средства, особено от гледна точка на тяхната икономичност и екологосъобразност. Този вид автомобили все още не са много популярни у нас и затова и станциите за тяхното зареждане са малко. Трябва да се знае обаче, че собственикът на електроавтомобили ползва данъчни облекчения. Целта на инициативата сега е да се насърчи използването на този вид транспорт особено в градска среда, където замърсяването, естествено, е по-голямо.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*