Новини, Политика, Статии, коментари

„Подкрепа” настоява парламентът да се заеме с най-важните задачи

Ръководството на КТ „Подкрепа” в общината подкрепи изявлението на вицепрезидента на синдиката Димитър Манолов, в което се настоява Народното събрание да предприеме незабавно мерки за излизане от катастрофалната ситуация.
В документа, който е изпратен до парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака”, се подчертава, че вместо обществеността да е „свидетел на тежка и никому ненужна политическа конфронтация, която подменя същностите дебати в обществото и обслужва дребнави на общия фон политически интереси”, разискванията би трябвало да се съсдредоточат върху промяната на модела на преразпределение на обществения продукт, като се намали унищожителната бедност; за създаване на устойчиви пазарни правила и механизми, премахване на ширещата се система за предоставяне не непазарни предимства и контрол в полза на обществото и пазара върху монополното и господстващо пазарно присъствие особено в сферата на енергетиката.
В изявлението се настоява спешно да се освободят „системите на пенсионното осигуряване и здравеопазването от задушаващото ги присъствие на паразитиращите върху тях икономически структури”. Изисква се и провеждането на действена реформа във всички нива на общественото образование.
Заедно с всичко това „Подкрепа” се обявява за законово уреждане и възстановяване на гарантирани от Конституцията трудови и граждански права на наетите лица и на държавните служители.
Хората от синдиката се притесняват, че с някои аспекти от дейността си правителството ще обслужва интересите на определени икономически кръгове, които са виновници за днешното състояние на обществото.
В изявлението се констатира, че страната ни е арена на улични протести, породени от натрупваните в продължение на 24 години унищожителна мизерия, безизходица и социална несправедливост.
„Днес ние ви казваме тези неща по този начин с идеята да апелираме към здравия ви политически разум, но утре, ако се наложи, ще ги чуете пак от нас, но от улицата и казани съвсем иначе. Дано си давате сметка, че тогава няма да има управляващи, опозиция и просто политически маневриращи. Часовникът отброява всяка секунда”, предупреждават от „Подкрепа”.

Leave a Reply