Новини, Читателски, Шарен свят

Подкрепяме протеста срещу цената на водата, ще се борим докрай

Ръководството на Клуба на пенсионера в Трети и Четвърти квартал единодушно реши да организира членовете на клуба за масово участие в протеста на 16 декември срещу новата висока цена на водата.
За по-трудно подвижните бе осигурен микробус, договорен от Невена Виденова, член на управителния съвет, а сумата от 40 лв. за колата бе платена от нейните внуци като дарение към нас, възрастните хора, и в подкрепа на протеста.
Бяхме над 70 човека – не само пасивни присъстващи, но и дейни участници. Много от нас споделиха мнения по проблема пред репортери на БНР – програма „Хоризонт”, и на телевизия „Рила”. Пред репортери от канал „Алфа” пък М. Гавадинова, З. Матина, Б. Гьошева и Я. Стипцова изказаха от името на цялата група възмущението си от неправомерното и непосилно за много от нас, пенсионерите, 60-процентно увеличение на цената на водата.
При записването на въпросите от гражданите, за тяхното формулиране до съответните инстанции, г-н К. Коцов, наш член, записа: „Докога най-голямата община в областта – Самоковската, ще бъде неглижирана по най-безпрецедентен начин във всяко едно отношение от държавните институции и управлението на страната?” Питаха хората на основата на какви вложени инвестиции и подобрения на качеството на водата така тихомълком ни „сурвакаха” пред празниците.
Подкрепяме категорично исканията в протестния манифест на гражданския инициативен комитет, представени от Мария Галчева, и обещаваме, че ще продължим редом с инициаторите, докато поставените въпроси, подкрепени от кмета Владимир Георгиев и общинското ръководство и изпратени до отговорните инстанции, не бъдат разрешени и хората не получат удовлетворяващи отговори, последвани от съответни действия.
Вярваме, че само когато сме заедно, можем да постигнем успех. Не убивайте вярата ни, господа управници!

От ръководството на Клуба на пенсионера в ІІІ и ІV квартал

Leave a Reply