Новини, Шарен свят

Подменете навреме личните си документи

Гражданите, чиито документи подлежат на подмяна през 2020 г., могат да посетят звено „Български документи за самоличност“ в Районното управление на полицията сега, през февруари, март и април, когато изтича валидността на по-малък брой документи. Очаква се от май до края на годината работата на звеното да бъде значително по-натоварена.
Целта е да се улеснят гражданите, да се избегне натрупването на хора и загубата на време при обработката на подадените заявления. Затова от МВР и специално от Областната дирекция призовават гражданите да не изчакват изтичането на крайния срок на валидност на документите им и да се възползват от възможността за предсрочната им подмяна.
Не e необходима подмяна на лични карти, които са със срок на валидност „безсрочен“.
През 2020 г. изтича валидността на 29 465 лични карти, 12 564 паспорта и 18 042 свидетелства за управление на моторно превозно средство, издадени от Областната дирекция на МВР.
Работното време на звено „Български документи за самоличност” в РУП-Самоков е от понеделник до петък от 8,30  до 12 ч. и от 13 до 17,30 ч.
Готовите документи се получават от там, където са подадени.
Заявленията за бърза и експресна услуга се подават в сектор „Български документи за самоличност“ в Областната дирекция на МВР – София, на ул. „Гео Милев” 71.
Към 5 февруари т. г. в РУП-Самоков са постъпили 38 заявления за подмяна на лични документи, в Областната дирекция на МВР в София – 36, в РУП-Ботевград – 35, в РУП-Костенец – 20 и др.

Leave a Reply