Новини, Шарен свят

Подменят контейнерите с пратка от Германия

Започна подмяна на контейнерите в общината. Доставени са вече 60 рециклирани съдове за смет от Германия с обем от по 1 кубик.
Самите контейнери се разпределят не само в града, но и на територията на цялата община.
Закупени са втора ръка съдове от Германия, тъй като цената на един такъв контейнер, включително с транспортните разходи, е 300 лв., докато контейнерът родно производство излизал 500 лв., а и качеството му отстъпвало на вносния.
В най-далечното село в общината – Ярлово, ще бъдат подменени 16 контейнера. Рециклирани контейнери се поставят тези дни и в курорта Боровец.
От общинската администрация уточниха, че ще бъдат подменени всички големи съдове за смет в района, които са износени или изпочупени.
С дейността са се заели работници на фирмата по сметосъбиране – “Бекастрой”. Преди това е бил сключен договор между община Самоков и самата фирма. Общата стойност на поръчката възлиза на 18 хил. лв.
От понеделник, 9 юли, ще започне и монтирането на общо 120 кошчета за боклук в града. Кошчетата са били ремонтирани за сметка на “Бекастрой”. От фирмата заявиха, че до десетина дни на всички определени места вече ще има нови кошчета.
Предстои и монтирането на определени места по най-натоварените и невралгични улици в Самоков на ограничители на скоростта – т. нар. лежащи полицаи. Участъците, където ще се поставят тези ограничители, се уточняват сега от специалисти от общината.

Leave a Reply