Новини, Политика, Шарен свят

Подписаха договора за изграждане на Центъра от семеен тип

Кметът Георгиев и инж. Милушев взаимно си пожелаха успех

Договорът за строеж на Център за настаняване от семеен тип бе подписан на 3 юли от кмета Владимир Георгиев и от управителя на фирмата, спечелила търга – „Красстрой” – Красимир Милушев. Сградата ще се строи в района на бившето училище „Никола Драмалиев”.
Както се знае, преди няколко години Общинският съвет първоначално отклони предложението за изграждане на подобен център в Самоков. Това стана повод за критика на града ни от различни институции и централни медии. Новият състав на Общинския съвет отново обсъди въпроса и прие решение за изграждане на центъра.
Общината, макар и една от последните в това отношение, подписа най-напред договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Стойността на проекта е 814 428.08 лв. Съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие възлиза на 692 263.87 лв. Държавата добавя 122 164.21 лв. Проектът трябва да бъде осъществен най-късно до 22 август 2014 г.
На церемонията, на която бяха парафирани договорите, кметът Георгиев благодари на всички участници в подготовката на проекта и на медиите. Градоначалникът посочи, че са срещнати трудности, но са направени и важни стъпки, вследствие на което ще се усвоят европейски пари и ще се издигне нов модерен дом със съвременни условия за 12 деца, като се създадат и работни места за специалисти, които ще се грижат за децата.
Кр. Милушев изрази задоволство, че след 6 години фирмата отново печели проект в Самоков. Офертата е била така разработена, че не е имало възражения от другите кандидати. Предишният обект на „Красстрой” в града ни, пак от социален характер, е бил пенсионерският клуб в кв. „Самоково”.
„Всички работници, които ще се трудят на новия обект, ще бъдат от общината. Ако ни се осигури веднага терен, на 30 ноември ще прережем лентата”, категоричен бе в заключение Милушев. Той добави, че фирмата има и идеи за нови инвестиции в района ни.

Евгения Попова

Leave a Reply