Новини, Шарен свят

Подписаха първите договори за саниране на жилища

Нова страница в строителната история на Самоков бе записана на 7 април. Борислав Чилингиров и Виолета Зашкева, председатели на сдружения на собствениците на апартаменти в два жилищни блока, подписаха заедно с кмета Владимир Георгиев договори, въз основа на което съответните жилища ще бъдат санирани.
Б. Чилингиров е ръководител на сдружението на бл. 3 в кв. „Самоково”, който е един от първите блокове в квартала, строен през далечната 1969 г., с три входа и 72 апартамента. В. Зашкева пък ръководи сдружението на живеещите в бл. „Слатина” /в началото на града откъм София/, строен през 1992 г., с два входа и 40 апартамента.
Очаква се примерът на първите да бъде последван и от други сдружения на собственици и да се даде тласък на тази работа. На церемонията при подписването на договорите Вл. Георгиев поздрави ръководителите на сдруженията и им обеща Общината да облагороди пространствата около жилищните блокове.
Б. Чилингиров разказа за преодолените трудности – в началото хората са били скептично настроени, и изрази надежда, че успешно ще преминат и следващите процедури – при областния управител и Българската банка за развитие, че на обектите ще се работи качествено и че подобни договори ще бъдат сключени скоро и с други сдружения.
На церемонията присъства и секретарят на Общината Ангелина Вангелова.
От общинската администрация уточниха, че междувременно са подадени документи от името на сдружения на собствениците на жилища от още 10 блока в кв. „Самоково”.

Евгения Попова

Leave a Reply