Новини, Шарен свят

Подписка: „Детски добавки за всяко дете”

НДСВ започна национална кампания под надслов „Детски добавки за всяко дете”. Събирането на подписи във връзка с това организира общинската структура на партията, откъдето информираха, че желаещите могат да се подпишат в понеделник, на 12 ноември, от 12 ч. пред кафене „ХИТ” на централния площад „Захарий Зограф”.
Освен това междувременно доброволци ще обикалят със същата цел отделните квартали в града ни. Желаещите да подкрепят искането могат да се подпишат и електронно на адрес:

http://www.peticiq.com/detski_dobavki_za_vsyako_dete

Според деятели на НДСВ това е партията, която единствена настоява детските добавки да се превърнат от социална помощ в насърчителна мярка за семействата. Днес 400 хил. български деца са лишени от тази привилегия, защото доходите на семействата им надвишават 350 лв. на член от семейството.
От НДСВ добавят, че децата на България са равнопоставени, но държавата не намира пари за всички, а в същото време харчи по 100 млн. лв. годишно за подслушване и губи по 2 млрд. лв. от контрабанда. От партията изчисляват още, че за да има детски добавки за всички до 18 години са нужни само 170 млн. лв. на година.

Leave a Reply