Новини, Шарен свят

Пожарите зачестиха

Снимка: архив

От Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението сигнализират, че пожарите през последните дни са зачестили.
На 13 януари е горяла селскостопанска постройка в Райово. Местни момчета забелязали облаци дим и успели да изведат навреме животните от постройката. Акцията е продължила няколко часа. Огнеборците изнесли около 400 димящи бали сено и успели да потушат пожара.
През нощта на 9 януари пък огън е изпепелил къща в съседното село Рельово. Въпреки работата на пожарникарите през нощта сградата е изгоряла, но поне са спасени автомобил и трактор, които са се намирали в двора на къщата.
И на двете места няма пострадали хора, а вероятна причина за запалванията е късо съединение в електрическата инсталация.
На 12 януари около полунощ пък пожарникарите са се борили с огъня в постройка в Злокучане. Пожар е имало и в къща в Седми квартал. Огнеборците са реагирали напоследък и на няколко сигнала за горящи сажди в комините.
От Пожарната отново съветват гражданите да внимават при ползването на електрически уреди и да вземат мерки за почистване на комините. В повечето случаи огънят е тръгвал вследствие на проявено нехайство и безотговорност.

Leave a Reply