Новини, Шарен свят

Пожарникари спасиха паднали в река Искър жена и момиче

Служители на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението спасиха от удавяне 17-годишна девойка, паднала във водите на Искъра, а също и нейните родители, които скочили, за да я спасяват. Акцията е била осъществена с помощта на въжета. Спасените били в съзнание. След изваждането им те били поверени на грижите на медиците от Центъра за спешна помощ.
По непотвърдена информация момичето се е покачило на стената, за да си направи селфи.
Междувременно служителите от Пожарната са оказали помощ и на жена на средна възраст, паднала в Искъра по неизяснени причини.

х х х

Огнеборците са гасили запален лек автомобил в м. Татарски брод. Със случая се занимава и полицията, тъй като има съмнения за умишлен палеж.
Пожарникарите са отстранили и поднали дървета по пътя за София, в района на Щъркелово гнездо, по време на почти непрекъснатите валежи в началото на месеца. Отводнени са били склад в Мала църква и къща в Горни Окол, пострадали от природните катаклизми.
Помощ е оказана и на бременна жена, заседнала в асансьор на жилищен блок заради спиране на тока.
Ръководството на Пожарната призова за повече внимание от страна на гражданите във връзка с настъпилия летен сезон и свързаните с това излети сред природата с палене на огън, подготовка на зимнина и др.

Leave a Reply