Пожар край Широки дол, спасиха гора

Огън, тръгнал от запалени боклуци край гора близо до Широки дол, бе потушен с усилията на самоковските пожарникари, горски служители и доброволци. Сигналът бил подаден от жител на селото към обяд на 12 май. Навременните действия на огнеборците и техните помощници, независимо от трудния стръмен терен, възпрепятствали навлизането на пламъците в гората.
Във връзка със затоплянето на времето началникът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението главен инспектор Ивелина Дренска призова гражданите да бъдат много внимателни, да се въздържат от палене на огън на открито и да спазват правилата за пожарна безопасност. Нарушителите ще бъдат глобявани.
През април самоковските огнеборци са се справили с общо 32 произшествия. Потушени са били два пожара в жилищни сгради. В статистиката през миналия месец са включени и 8 запалвания на комини. За гасенето на запалени треви, храсти и отпадъци пък пожарникарите са излизали 19 пъти. Извършвана е и аварийно-спасителна дейност след пътно-транспортно произшествие.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*