Поканиха областния управител на икономически форум в Астана, Казахстан

Областният управител Илиан Тодоров е получил покана от министъра на икономиката на Казахстан Тимур Сулейменов да участва през май в икономически форум в гр. Астана.
Форумът се провежда по инициатива на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев и на него ще присъстват над 3000 души, между които Нобелови лауреати, водещи експерти, политически и обществени деятели, ръководители на международни организации и корпорации.
Основна тема на форума ще бъде „Вдъхновяващ растеж – хора, градове, икономики“. Ще бъдат обсъждани новите пътища за устойчив растеж, развитието на човешките знания и увеличаването на потенциала на градовете за израстването им като международни центрове за иновации.
Както е известно, през миналата година Тодоров взе участие във форума на губернаторите на региони под мотото „Глобалният път на коприната“, състоял се също в Астана.
Астана от 1997 г. е столица на Казахстан. Градът има около 700 хил. души население и сега представлява най-голямата строителна площадка в Средна Азия. Казахстан е с площ от 2.7 млн. кв. км и население от 17 млн.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*