Новини, Образование

Полина Пейчинова – млад сервитьор № 2 в страната

Ученичката от 11-а клас на Професионалната гимназия по туризъм Полина Пейчинова се класира на второ място в националния конкурс за най-добър млад сервитьор по време на Осмата панорама на професионалното обучение. Домакин на проявата в края на април бе Международният панаир в Пловдив, а организатор – Министерството на образованието и науката. Около 350 ученици от 150 професионални училища се състезаваха по 11 професии.
Поли сервира менюто на готвач от Видин – салата „Зимна магия”, основно ястие – свинско с ябълки, пюре от моркови и боровинков сос и десерт „Ягодово вълшебство”. Журито оценяваше не само техниката на сервиране, но и комуникацията с клиента, включително на английски. Нашето момиче се класира непосредствено след победителя, а зад нея останаха още 17 души.
Преди това Поли е преминала през ситото на училищно и регионално състезание. Интересното е, че в регионалната надпревара самоковската ученичка заела третата позиция. Явно мотивацията и добрата работа с преподавателката по специалността Мариана Бакрачева са дали след това резултат. Класна ръководителка на Пейчинова пък е Елияна Кичева.
Колегите на Поли от училището, определени за най-добър готвач и барман – Любомир Машов и Васил Янев, са останали на ниво „регионално състезание” и са пропуснали за малко възможността да премерят сили и умения с връстници от страната в Пловдив.

Делян Василев

Leave a Reply