Полицаи предотвратиха инцидент с пияни англичани в Боровец

Снимка: архив

Областната дирекция на МВР разпространи писмо на Марина Андонова, в което бя благодари на началника на РУП-Самоков гл. инспектор Васил Попов и на полицаите от участъка в Боровец, които са били дежурни вечерта на 4 февруари.
Андонова пише:
„По време на семейната ни ски ваканция на 4 февруари вечерта група от десетина нетрезви англичани притесняваше всички туристи и гости, дошли за нощно каране на детската писта през хотел „Рила”, включително и моята 5-годишна дъщеря. Блъскаха се в разните седалки на ски влека, изскачаха между скиорите с еднолитрови халби и бутилки бира, подвикваха неприлични закачки към младите момичета, подбутваха се и се търкаляха по снега в краката на опитващите да се возят. Ски влекът спираше непрекъснато, хората се споглеждаха смутено и уплашено.
Когато направих забележка на един от англичаните, той се нахвърли срещу мен, че не мога да му направя нищо, а той си плаща и ще си прави каквото реши. Казах, че ще повикам полиция, ако не престанат да притесняват мен и семейството ми. Същият ми отговори, че ще ме съди и че в неговата държава той е полицай. Съпругът ми също се появи и се намеси, като ги помоли да спрат да се заяждат и да влязат да си пият в заведението, а не на пистата. Отношението към него не беше по-различно от отношението към мен.”
В 19.13 ч. семейството подало сигнал на тел. 112. Само 4 минути по-късно полицейските служители дошли и предприели действия, благодарение на които не се стигнало до извършване на престъпни посегателства и тежки инциденти.
„Разбрах, че началникът на смяна в този ден е от Самоков, а останалите служители са командировани от Пловдив. Съжалявам, че не си спомням имената им… Вашите служители възвърнаха вярата ни във властта и силата на службата, която представлявате. В тяхно присъствие се почувствах защитена, сигурна и спокойна за себе си и семейството си. Бъдете живи и здрави и запазете увереността в това, което правите”, завършва Андонова писмото си.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*