Полицията взема мерки за опазване на реколтата

Под ръководството на Областната дирекция на МВР се предприемат мерки за противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и пожарната безопасност при предстоящото прибиране на селскостопанската продукция.
Предвижда се преди и по време на кампанията да се проведат работни срещи с ръководствата на охранителните фирми. Полицейски служители ще се срещнат и с кметовете на селата, с председателите на земеделските кооперации, управителите на фирми и земеделски производители. Назначените полски пазачи ще бъдат инструктирани.
По време на кампанията ще се извършват постоянни проверки на превозните средства, транспортиращи селскостопанската продукция. По-строг се изисква да бъде контролът за спазване на изискванията за противопожарно оборудване и техническа изправност на селскостопанската техника. Засилено полицейско присъствие ще има и в районите с пунктове за изкупуване на продукцията от полето.
Състояла се е междувременно среща с жителите на Драгушиново, на която са набелязани допълнителни мерки. По време на кампанията за прибиране на картофите ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие в района.
Много от полицейските проверки ще бъдат проведени съвместно с представители на Министерството на земеделието и храните, Комисията за защита на потребителите, Изпълнителната агенция по горите, НАП и други институции.
За предотвратяването на кражби и други посегателства на реколтата ще се провеждат специализирани полицейски операции.
По време на жътвата пък ще се организират съвместни проверки с представители на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. От полицията казаха, че ще се засили и контролът по спазване на забраната за палене на стърнища.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Petar

    Хах.

    Проблема не е по време на събиране на реколтата, а през цялото време. Набези от братята мангасарян има денонощно и хората ги е страх да направят каквото и да било, защото (така наречените) роми им чупят главите. Полицията също се страхува. Няма решение на тоя проблем (което не включва напалм).

    Най-доброто е в Самоков да се направи постоянно поделение на жандармерията тва е.

+ Leave a Comment

*