Полицията с контрол върху нарушенията на пешеходците

От 4 до 15 февруари на територията на Софийска област се провежда специализирана полицейска операция с акцент върху нарушенията, извършвани от пешеходци. Проверките се извършват главно в райони с интензивно пешеходно движение и места, където се наблюдава неправилно и рисковано пресичане на уличните платна от минувачи.
От Областната дирекция на МВР заявиха, че контролните действия са се наложили във връзка със зачестилите нарушения на пешеходци – неправилно поведение на пътното платно, пресичане на неопределени за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и поради допускани нарушения от водачи на моторни превозни средства, водещи до пътнотранспортни произшествия.
В рамките на акцията се извършва и оглед на състоянието на пътищата, вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и др. При констатирани нередности се изготвят писма до стопаните на пътя.
През миналата година в Софийска област са възникнали 27 пътнотранспортни произшествия с пешеходци, при които са били ранени 25 и са загинали двама души. От началото на тази година пък при пътни инциденти са ранени двама пешеходци.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*