Новини, Читателски, Шарен свят

Помогнете да проходя!

Йордан Илиев

Здравейте, мили приятели! Казвам се Йордан Илиев и съм от Ямбол.
Всичко започна в далечната 1997 г., когато бях на 16 години. Решихме да се окъпем с приятели на изкуствените езера края Ямбол. Проверихме дълбочината, но – малшанс – скочих с метър встрани. Удрих главата си в дъното. Резултатът бе страшен – 3-и и 4-и прешлен на гръбнака ми се разместиха. След секунда вече не можех да помръдна. Приятелите ми ме извадиха на брега и викнаха линейка. Престоях едно денонощие в ямболската болница,след което се озовах във Военномедицинската академия в София. Лекуваха ме 50 дни, но не ме оперираха – сложиха ми само шийна яка. Носих я почти три месеца. Ефект нямаше. Не можех да помръдна. Шанс ми дава единствено рехабилитацията в Павел баня – благодарение на нея мога леко да движа едната си ръка.
Преди години моя позната с подобен проблем замина за Русия. Бе събрала документи за трансплантация на стволови клетки. Помолих я да предаде моите документи за разглеждане – епикриза, ЯМР и ТЕЛК. Получих информация, че лекарите там са съгласни да ме оперират, но събирането на огромната сума за онова време – 50 000 долара, бе непосилна за мен и семейството ми.
И все пак аз не се отказах да се боря. Благодарение на вашата подкрепа си направих операция на трети и четвърти шиен прешлен у нас. Към днешна дата мога да се заседявам по 20-30 минути, а другата добра новина, е че леко раздвижих пръст на лявата си ръка.
Но голямата цел пред мен е да събера средства за трансплантация в чужбина. Месеци наред разпитвах познати, четях статии, проверявах различни клиники. Наскоро се свързах с представител на клиника ”Медикор Интернешънъл” във Варна. Той изпрати запитване до клиника в Тел Авив, Израел. Преди няколко дни дойде оферта от „Медикор Интернешънъл” ООД – Варна, генерален представител на Клиника за биокорекция – Израел, за лечение на стойност 12 265 евро, като в тази сума не са включени разходите за транспорт.
От сърце моля – помогнете! Вярвам, че мога един ден да се раздвижа поне малко. Повярвайте и вие в мен! Бъдете здрави!
Банкова сметка за набиране на средства за операция на стволови клетки
BG93 UNCR 7000 1501 0182 03 BGN
Уникредит Булбанк Бизнес център Ямбол
SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF
Йордан Илиев Илиев
Yordan Iliev Iliev
http://www.facebook.com/groups/112309658810572/

Leave a Reply