Помогнете на Ива!

Ива Механджийска

Доскоро животът на Ива Механджийска е сбъдната мечта на всяко българско момиче. Тя става топмодел на България през 2002 г., когато е само на 17. Десет години по-късно хубавицата вече е половин човек. В буквалния смисъл на думата, тъй като повечето й органи вече са отстранени заради метастази на коварния рак.
За Ива кошмарът започва преди около два месеца. „Една сутрин ме заболя коремът ниско вдясно и дори помислих, че е апандисит. След консултация с личния лекар отидох на гинеколог. Лекарката с изненада ми каза, че десният яйчник е уголемен и ще се наложи операция”, спомня си тя. Малко по-късно Ива постъпва във ВМА. За своя изненада лекарите намират и втори тумор в стомаха. Докато топмоделката е още под упойка, махат и него.
Механджийска разказва, че не си спомня какво е ставало с нея първите два дни след операцията. Когато се свестява, вижда, че разрезът е много по-голям от очакваното и разбира, че нещо не е в ред, но се страхува да попита. „Чак преди да ме изпишат, разбрах, че освен яйчника са ми махнали част от стомаха, лимфи и далака”, разказва Ива.
Първите дни, след като разбира страшната диагноза, младото момиче прекарва в търсене на информация. Преравя интернет с надеждата да открие повече за заболяването си – синдром на Крукенберг. Първоначално се спира на болницата в Истанбул, която е прочута като едно от най-добрите места в Европа за лечение на онкологични заболявания. Там се лекува успешно от рак на гърдата и Камелия – съпругата на бизнесмена Ангел Бончев. За Ива обаче нещата не са толкова добри и тя признава, че е направила грешка, отивайки там. „Загубих ценно време и много пари, които сега щяха да са ми от помощ. След това имах малко проблеми и с лекарите в България и накрая заминах за Франция”, казва Ива. Именно във Франция трябва да бъде извършена животоспасяващата операция, заради която близките на момичето събират пари – общо 100 хил. евро.
Някои смятат, че след като е манекенка, значи има пари и по-добре да потърси средства от влиятелни приятели. Истината обаче е друга – тя успява да спести много малко средства от работата си за китайска модна агенция. В Пекин Ива се снима и в няколко филма. Всички спечелени пари обаче отиват за спасяването на живота й.
Тези, които искат да помогнат, могат да изпратят sms с текст DMS IV на номер 17 777.
Сметката на Ива за набиране на средства е:
ProCredit Bank
BGN: BG14PRCB92301039456119
EUR: BG61PRCB92301439456113
SWIFT/BIC код на ПроКредит Банк (България) АД – PRCBBGSF

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*