Новини, Статии, коментари

Помогни на народа си…

За кой ли път държавата ни е потопена и страда народът ни!?…
Страдаме от непочистени корита на реките, от не добре стопанисвани язовири, от недостроени диги, от лоши пътища и изобщо инфраструктура.
Навсякъде е беднотия, безработица, безпаричие – в здравеопазването, образованието, спорта и къде ли не. Затова кражбите и дори убийствата за 20 лв. са ежедневие.
Колко възрастни хора си отидоха просто така, защото държавата не може да ги защити! Колко хора си сложиха въжето на шията или куршум в главата, защото не могат да си решат проблемите, свързани пак с недостига на пари…
А тези дни прочетох в един ежедневник, че известната нашенка Дарина Павлова инвестира във филм на Силвестър Сталуон 25 милиона!
Това е вече безбожие! Дай, мила Дарина, от своите милиони поне малко на своя народ, от който ти си спечелила тези пари! Смили се над твоите сънародници и не само инвестирай, но и подари нещо, поне частица от своето богатство! Това ще се запомни…
Миналата година известният сръбски тенисист Новак Джокович каза: „Моят народ страда след голямото наводнение в Сърбия и аз ще дам един и половина милиона, за да помогна с нещо…”
Защо нашите милионери, а те не са малко, не последват примера на Джокович, а и на други родолюбци, които даряват част от богатството си на своя народ?!
Никой не занася богатствата си на Оня свят. Там всички са равни, но докато човек е жив, може да работи, да твори, да създава, а богатството му остава в сърцето и душата, ако остави нещо след себе си за доброто на своя народ…

Райна Бакрачева

Leave a Reply