Попангелов: Човек успява, когато обича това, което прави

Легендата Петър Попангелов:
Човек успява, когато обича това, което прави

– Когато човек обича това, което прави, той ще успее. Младите хора сега не се вълнуват толкова от спорт и в частност от ски. Децата ни са разглезени. Навремето нас никой не ни питаше дали ни е било трудно. За да постигнеш успех, лесен път няма. Схемата сега е друга, не е добра. Изобщо целият свят не отива на добре. Всичко е само ядове, мъки. Дори да вземем замърсяването, съсипваме цялата планета. Това е тъжно!
…За да има успехи един човек, трябва да има сърце. Някога имаше система за подготовка. Може да беше комунизъм, може да е било лошо, но системата в спорта, а и в други сфери беше добра. Имаше ред. Сега няма ред, няма система. Днес децата се вълнуват повече от телефони, интернет, коли, дискотеки и други подобни неща. Не мислят сериозно за спорта….
Боровец е хубав курорт, има много добри писти и по това не отстъпва на Банско. Те ни превъзхождат с инфраструктурата, с рекламата, иначе условията и тук са отлични.
Инвестираха се много средства в Банско, направи се широка рекламна кампания и се създаде организация. В Боровец собствениците изглежда нямат интерес да го развиват повече. Какво да коментирам, концесионерите си решават, не ме питат.
А и от Банско направиха лоби в Международната федерация по ски и получиха стартове от Световната купа. При нас /б. р. в Боровец/ се проведоха два в началото на 80-те години на миналия век, а през 1986 г. един старт пропадна поради липса на сняг. Имаше инерция, но нещата бяха изпуснати. Сега е невъзможно на малка страна да бъдат дадени стартове в два курорта…

Из интервю във в. “България днес” от 31 януари 2012 г.

Заглавието e на “Приятел”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*