Други, Новини, Образование, Спорт

Посрещнахме “златните” самоковски момичета от Португалия

Българските шампионки

Аеробика

Представителките на клуб „Самоков” Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и София Вададжийска заслужиха първото място на състезания в португалския град Кантанеде, където се състояха кръг от надпреварата за Световната купа за мъже и жени и международен турнир за подрастващи от същия ранг. В групата на българките бяха още две гимнастички от „Левски Йова” – Емилия Будинова и Мари Босилина. Така още в първото състезание за годината бе получен и първият комплект отличия за нашите гимнастички.
В класирането по тройки пък Анита, Синтия и Емилия бяха четвърти, като в случая бронзов медал не бе присъден заради заелите с еднакви оценки второ място две формации. Анита също зае четвърто място.
Старши треньор на българските състезателки бе бившия световен шампион Калоян Калоянов. В клуб „Самоков” му помага и младата Диана Борисова.
В големия спортен форум участваха общо 213 състезатели от 9 страни – Португалия, Испания, Франция, Великобритания, Русия, Естония, Чехия, Унгария и България.
Трите ни грации са ученички в ПГ „Константин Фотинов”. В тяхна чест на 6 март бе организирано и тържество в гимназията. Пред насъбралото се множество ученикът Мариян Гребенчарски прочете поздравителен адрес от директора Кирил Славов, в който се изтъква, че „зад красотата на съчетанията се крие много труд, усилени тренировки, лишения, работа за сила, гъвкавост, отскокливост и много други физически качества. Не е за подценяване и устойчивостта на психиката и останалите личностни качества, които аеробиката развива”.
На церемонията не присъства единствено заболялата по-рано Анита Гаврилова. От името на управителния съвет на клуба по аеробика Гиргина Рангочева връчи на спортистките възстановителен спа пакет. Синтия и София получиха и цветя от г-н Славов и г-жа Рангочева. Усмихнатите девойки обещаха нови медали от родната и международната сцена.
Следващото състезание – кръг от Световната купа, на което те ще участват, е от 20 до 24 март във Франция.

Синтия-Мари Ангелова, Кирил Славов, София Вададжийска и класна на Синтия – Светла Костова, заобиколени от гимназистите

Leave a Reply