Постоянна охрана да има на гробищата на Ридо

Писмо с отговор

Не може да се отрече, че Общината стори доста за оформяне и благоустрояване на гробищния парк на Ридо – направиха се ограда, чешми, оформиха се алеи. Но как се опазва направеното от местната власт и от близките на починалите?
Неведнъж се писа за зулумите в този гробищен парк. Наскоро пак бяха заловени крадци на желязо от оградите на гробовете. Тежко, много тежко е да видиш поруган гроба на свой близък. Освен мъката по загубата, тежи ти оскверняването на всичко, което си направил с труд и любов, често и с много лишения. Затова не е ли крайно време да се вземат мерки!?
Смятаме, че е наложително да се осигури постоянна охрана със сериозни, отговорни хора. Да се заключва портата след 17 ч. Необходимо е да има повече контрол от Общината и от полицията. Наложително е да се надстрои оградата от долната страна, за да се ликвидира достъпът на хора без задръжки и морал, които поругават гробовете. Да се наказват нарушителите и с обществено порицание, и със задължителен обществено полезен труд. Нека се обсъди и въпросът за тока – има стълбове, но няма жици и няма осветление.
Група граждани
Б. Р. Предоставихме писмото на ръководството на общинската администрация. От там оцениха предложенията на гражданите като добри, но за момента неосъществими. Според отговора трудно е да се осигури постоянна охрана, тъй като няма подобни щатове към Общината, а и по програмите. Независимо от това ще търсим варианти да се осигури по-добро опазване на гробищния парк, увериха от администрацията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*