„Походът на книгите“ премина през Професионалната гимназия по туризъм

В периода 15 септември – 1 октомври се проведе кампанията „Походът на книгите 2021“. Това е десетото юбилейно издание на инициативата в подкрепа на подрастващите.  Целта е насърчаване на детското четене. Привлекателни за учениците бяха онлайн срещите на живо с известни българи, които четоха на децата от своите любими книги. Популярните лица отговориха на редица въпроси и разкриха какво означава четенето за тях.
В часовете по БЕЛ ученици Професионалната гимназия по туризъм в Самоков също станаха част от начинанието и с интерес проследиха срещата с популярната певица Прея, която за втора година се включи в каузата.
След онлайн събитието възпитаници на ПГТ споделиха защо е важно четенето за тях. Общото мнение е, че ни образова, обогатява, вдъхновява и ни е Приятел. Учи ни на мъдрост, открехва ни врати към непознати светове.
Впечатляваща беше реакцията на осмокласничка, която зададе въпрос за размисъл към всички свои съученици: „Ако напишете книга, какво ще бъде нейното заглавие и за какво ще се разказва…?“

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*