Култура, Новини

Почетоха Вапцаров с рецитал в квартален клуб

Рецитал, организиран от Дома за стари хора и клуба на пенсионера в Четвърти квартал по случай 106 години от рождението на Никола Вапцаров, се състоя на 2 декември в новооткрития клуб в квартала. Организаторите от дома – Цвети Якимова и Анелия Велчева, социални работници, Пенка Йорданова, психолог, и Иванка Дудина, трудотерапевт, както и председателката на клуба Зорница Матина се бяха погрижили и за програмата, и за уюта.
Освен обитателите на дома, присъстваха и доста членове на клуба. Въпреки своите 80 години, невероятният Върбан Василев рецитира неуморно наизуст „Вяра”, „Двубой”, „История” и други забележителни творби на поета, предизвиквайки многократно бурни аплодисменти. Певческата група към дома в съпровод на Георги Зубев /акордеон/ пък изпълни любими песни – „Имала майка”, „Мальовица”, „Еделвайс”… Изви се хоро, последваха и валсови изпълнения, в които всички се включиха с желание.
„За коледните празници пожелавам на самоковци да са живи и здрави, да запазят своя възрожденски родолюбив дух и да си помагаме един на друг. А самият аз обещавам да ви поканя на рецитал за Ботев и Левски, който подготвям в момента”, сподели накрая Върбан Василев за „Приятел”.

Александър Бонев

Leave a Reply