Култура, Новини

Почетоха 101-ата годишнина от началото на Балканската война

Младежи развяха националния трибагреник

О. з. полковник Симеонов връчи отличие на ветерана от Втората световна война о. з. капитан Денчо Денчев

През Военния клуб /ДНА/ на 4 октомври бяха чествани 101 години от началото на Балканската война /1912-1913 г./. Слово за войната и за подвизите на Седма рилска дивизия и специално на 22-и пехотен тракийски полк произнесе Лили Шуманова, председателка на читалище „Младост”.

Водещият на тържеството Димчо Петров, председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, съобщи, че организацията удостоява с почетен плакет 90-годишния участник във Втората световна война о. з. капитан Денчо Денчев в знак на признание за неговите заслуги, включително за усилията му за възпитаване на родолюбиви чувства у младото поколение от града и района. Плакета на ветерана връчи о. з. полк. Симеон Симеонов, бивш началник на самоковския гарнизон.
С песни и танци зарадваха събралите се хорът на ветераните-туристи с диригент Борис Стрински при дружество „Рилски турист”, танцовият състав „Самоков” с художествен ръководител Иван Иванов, Маргарита Бочева и други млади самодейци от читалище „Младост”.
Сред присъстващите граждани имаше воини от запаса, ветерани от Втората световна война, ученици. Младежи развяха трикольори.

Родолюбиви песни изпълни хорът на ветераните-туристи с диригент Борис Стрински при дружество „Рилски турист”

Leave a Reply