Почина Ресми Ресмиев

На 73 години почина изтъкнатият български и самоковски скиор алпиец и дългогодишен спортен и туристически деятел Ресми Ресмиев.
Той е роден на 19 юни 1947 г. в София. Двукратен участник е в олимпийски игри, като на Олимпиадата в Сапоро /Япония/ през 1972 г. се класира 9-и в алпийската комбинация. Дългогодишен национал, много пъти Ресми е бил шампион и носител на медали от първенствата на страната ни. Като инженер и ръководител на екип има огромни заслуги за изграждането на кабинковата въжена линия Боровец – Ястребец за изключително кратко време. Голям е приносът му и за развитието на Пампорово и Чепеларе като национални и международни спортни центрове. Прекрасен спортист и човек, той отдаде своите сили за развитието на спорта и туризма в Самоков, района и цялата страна, за превръщането на Боровец в световноизвестен ски център.  
„Ресми пое своя път към вечността, но завинаги ще остане част от златната история на ски спорта в Самоков и в историята на най-стария зимен курорт – Боровец“, отбеляза кметът Владимир Георгиев.
Поклонението се състоя на 11 ноември на гробището на Ридо.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*