История, Новини, Политика, Шарен свят

Почит към комунарите

102-годишнината от победата на социалистите в нашия град в изборите за местна власт през 1910 г. отбелязаха на самия ден – 13 юни, самоковци.
Пред паметника на основателя на социалистическата партия и идеолог на Комуната Борис Хаджисотиров бе организирано поклонение. В словото на кмета Владимир Георгиев бе изтъкнато значението на това събитие в историята на Самоков и на страната и задължението на общинското ръководство да продължава традицията за социално управление.
На паметника на Борис Хаджисотиров бяха поднесени венец и цветя. Цветя украсиха и паметниците на кмета на Първата самоковската комуна Георги Зуйбаров, и на секретаря на самоковските социалисти по това време и също бивш кмет на града ни Михаил Дашин.
В поклонението участваха и председателката на Общинския съвет на БСП Силвия Стойчева, заместник-кметовете на общината Васил Сайменов и Радослав Стойчев, кметове на села от общината, избрани с бюлетината на социалистите.

1 Comment

  1. Петър

    Как може да почитате някой участвал в избиването на толкова много интелигентни и невинни хора? По-голямо зло от комунизма няма!

    Изруди!

Leave a Reply