Почувствахме се не на 80, а на 18!…

Сякаш не бяхме 80-годишни, а ония луди глави на по 18! Така се почувствахме събралите се на юбилейната среща на набор `38, випуск 1956 г. на гимназия „Константин Фотинов”, в уютната обстановка на ресторант „Тропикана” на 22 септември.
Колко мили спомени възкръснаха – за учители, съученици, събития, чрез които сме укрепвали нашата психика, нашата младост, за да доживеем сега тези дни, когато се радваме на деца, внуци и правнуци.
Най-приятната изненада бе, че тази наша среща уважи любимата ни учителка по български език и литература Елена Терзийска, която ни поздрави най-сърдечно.
Всички си пожелахме и 90-годишни да бъдем живи и здрави и пак да се съберем.
Жалко, че портата на гимназията бе затворена и не можахме да си направим традиционната снимка за спомен на стълбището на училището.
Благодарим на целия екип на „Тропикана” за всичко, което направи, за да се почувстваме празнично.
Пишещата тези редове показа най-новата си стихосбирка „Багрите на любовта” и на един от екземплярите всеки написа своето пожелание към другите с намерение на следващата ни сбирка тези пожелания да се прочетат и да се види кои от тях са се сбъднали.
На тези, които ги нямаше, написахме по едно неизвинено отсъствие, а на починалите ни съвипускници – лека им пръст, не са забравени.
Хубавите спомени не умират – те възкръсват и носят радост и утеха дълго, до дълбоки старини.

Райна Бакрачева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*