По две втори и трети места за самоковци на офроуд

Две втори и две трети места завоюваха състезателите на моторен спортен клуб „Самоков” по време на първия кръг от националния офроуд шампионат, състоял се през уикенда във Варна.
В дисциплината „Трофи” и трите екипажа, които взеха участие, се завърнаха с трофеи. В клас „Трофи L” пилотът Милен Радев и навигаторът Вичо Вичев се класираха втори, а доайенът в този мъжествен спорт Иван Попов с навигатор Владимир Панов грабнаха бронза. И двата екипажа бяха с автомобили „Сузуки Витара“.
В клас „Трофи H“ пилотът Благовест Гамалов с навигатор Александър Трендафилов се качиха на втората позиция на почетната стълбичка. Въпреки проблемите, които имаха с автомобила си „Джип Чероки“ още от първия ден, те успяха да се справят и със сериозната конкуренция, и с прецизно каране да вдигнат купите за второто място.
В по-бързата дисциплина „Крос кънтри рали“ имаше значително представителство на самоковския клуб. Малшанс попречи на Симеон Цинцов и навигатора Виктор Тонев в клас „Т2“ да се качат на почетната стълбичка – в последния, трети ден на състезанието, им изпадна гума, а до тогава те поддържаха третата позиция. Третото място в същия клас зае друг самоковски екипаж – Тодор Христов и Пламен Богданов,  които въпреки че също имаха проблеми с автомобила и през трите дни, успяха да дадат трето време в генералното класиране. Друг екипаж на МСК „Самоков”– Любомир Ангелов и Мария Иванова, в същия клас отпадна в първия ден на надпреварата, а Мурат Капаноглу и Петър Вичев в клас „Т3-УТВ“ остана четвърти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*