Новини, Читателски

По-качествено, а и по-евтино? Възможно е…

Изминаха две години, откакто жителите и гостите на Широки дол се возят до Самоков и обратно с автобуси на фирма „Любонела”. Какво се промени за този период?
Ами пътуваме в удобни, големи, отоплени автобуси. Персоналът е много вежлив, внимателен, културен. Няма пътник без билет, контролът е за всеки автобус.
Мен, разбира се, както и всеки човек, ме интересува също моята лична сметка за този период. Пътувам почти всяка седмица по един път до града – за лекарства, на пазар, за среща с приятели и пр. Значи за 24-те месеца на двете години съм пътувала общо около сто пъти. Отиване и връщане по старата тарифа /при билет от 1,40 лв./ прави: 100 х 2,80 лв. = 280 лв. По новата тарифа, когато билетът в едната посока е 1 лв., се получава: 100 х 2 лв. = 200 лв. Или всеки пътник като мен е спестил за изминалите две години около 80 лв.
Други хора, пътуващи по-често, са спестили и повече, но и това не е малко, като се има предвид, че ние, повечето пътници, не сме богати, за да купуваме скъпи билети. А и богатите обикновено се возят в собствени скъпи коли.
Не знам доколко това е изгодно за самата фирма, но нека благодарим и да пожелаем на ръководството й и на целия персонал здраве, много нови автобуси и нови линии и да предоставят все така добри условия за пътуване на своите клиенти.

Райна Бакрачева

Leave a Reply