Новини, Шарен свят

По повод “Оправете пътя за Ихтиман!”

Отклик

“Въпреки че не е наше задължение, ще запълним дупките и ще оправим един участък от пътя за Ихтиман – до сметището”, заявиха за “Приятел” от ръководството на фирма ”Бекастрой” по повод публикацията “Оправете пътя за Ихтиман!” /бр. 61 от 7 август т. г./.
Ихтиманското шосе, за което в последно време вестникът пише неколкократно, наистина е в плачевно състояние. В това на място се увериха и представители на “Приятел”. Ремонтът е право и задължение не на местни структури, а на Областното пътно управление. От там отговориха, че има изготвен проект, предстоят избор на изпълнител и самият ремонт.
През това време обаче движението по трасето продължава да е много натоварено и състоянието на настилката постоянно още повече се влошава. Ремонтът непременно трябва да се ускори, докато не е станало в този район някое по-голямо произшествие.
През минали години Общината, въпреки че не е нейно задължение, закърпи със свои средства част от също невралгичния дупнишки път. Едва ли обаче при сегашната стагнация има възможности да благоустрои, в ущърб на бюджета, макар и отчасти, и шосето за Ихтиман.
Във всеки случай надеждата сега остава във взаимодействието и в по-навременната реакция на двете, а може би и на други институции и фирми.

1 Comment

  1. RoadRunner

    Разбира се, че ще оправят пътя до отбивката за сметището… Което е около километър и половина и далече не е най-трагичния участък на трасето. Защо да не извлекат малко дивиденти и да си спестят малко ремонти по боклучарките.

Leave a Reply