Новини, Образование

Правнукът на брата на Христо Максимов поздрави колектива на самоковското училище

Приятна изненада съпътства честванията на 154-годишнината от рождението на патрона на ОУ “Христо Максимов”. Правнукът на неговия брат Коста – д-р Георги Константинов Максимов, се свърза с колектива на самоковското школо и изпрати приветствие към учениците, учителите и ръководството му.
“За мен, д-р Георги Максимов, е чест, привилегия и достойнство да ви приветствам по повод 154 години от рождението на Христо Максимов и 11 години откакто училището носи неговото име.
Следвайте заветите на Христо Максимов!
Учете се, придобивайте постоянно нови знания, анализирайте ги и обективно преценявайте информацията, която получавате. Бъдете етични, коректни и човечни един с друг. Уважавайте се! Не допускайте злобата, завистта, егоизма, омразата и комплексите да ви обземат. Взаимно си помагайте и се подкрепяйте постоянно. Не забравяйте, че вашата култура се изгражда от средата, в която живеете; а средата, в която живеете се изгражда от начина, по който мислите и действате. Начините, по които мислите и действате се определят от знанията, преценката на информацията, възпитанието и добродетелите, които притежавате. Изграждайте стойностна ценностна система. Мислете, анализирайте и преценявайте прецизно случващото се около вас!
Бъдете здрави, щастливи, достойни и верни на Майка България!
Помнете, че “Бъдещето е на свободата, знанието и светлината; а не на робството и потисничеството!”

Leave a Reply