Празник в Бели Искър

Изглед към Бели Искър

“Честит Осми март! Да сте живи, здрави и много щастливи, желая ви спокоен семеен живот и много, много усмивки. Наздраве”, с тези думи на Теменужка Маринкова, председател на читалището в Бели Искър, започна осмомартенското тържество в селото.
Много бяха жените, пожелали да честват заедно своя празник. Сред закачки, смях и веселие се разигра томбола. За всички имаше печалби – така трябваше да бъде на този ден. Емоции предизвикаха и стиховете, прочетени от Гинчето и секретарката на читалището за жената, за нейната красота, нежност и любов, за борческия дух и патриотизма й, за раздяла, тъга и спомени. “Просълзих се!…”, пошушна една от жените.
За доброто настроение се погрижиха и музикантите Спас и Георги. Пяха се песни, играха се хора… Жените бяха доволни, защото се откъснаха, макар и за броени часове, от сивото всекидневие.
Присъстващите изказаха своето задоволство от организацията и пожелаха по-често да се събират по различни поводи. Благодарност заслужиха и домакините Дани и Влади, които много се постараха и създадоха наистина уютна обстановка.

Олга Китина

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*