Новини, Шарен свят

Празник в „Самоково”

В украсения клуб на пенсионера в кв. „Самоково” на 17 декември се състоя голямо коледно-новогодишно тържество. Председателят Антон Антонов отчете дейността през годината и поздрави присъстващите, като им пожела здраве, весели празници и да живеят като едно семейство. Предадени бяха благопожелания и от кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева, които бяха поканени, но поради служебна ангажираност не можаха да присъстват.
Касиерката на клуба Венета Върбева бе положила много усилия за добрата организация на тържеството, като бе осигурила и вкусна храна от фирма „Дусман”. Имаше топли питки за всеки от Делка Кичева, сладка торта от Наско Петров. Дядо Коледа и Снежанка изненадаха всекиго с подаръци. Всеки бе приготвил и някакъв домашен деликатес. Особено се хареса витата баница на Генка. Разиграна бе и викторина.
Тържеството продължи с песни и хумор от родния фолклор. Особено развълнува присъстващите триото Генка, Виолета и Искра, изпълнили „Тиха нощ, свята нощ”. Стойчо Караиванов пък се изяви със свои стихотворения и песен за Самоков. Припомнена бе и историята на Рождество Христово.
За празненството много допринесоха и уредничките в клуба Йорданка Оцетова и Славейка Даганова. „Клубът за нас е втори дом”, споделиха възрастните, като имаха предвид и доброто отношение към всички на двете жени.

Любица Механджийска

Leave a Reply