Празник в Шумнатица

В почивната база„Шумнатица” в Боровец на 10 и 11 декември при голям интерес се проведоха зимни туристически игри с участието на отбори от различни градове в страната. Самоков бе представен от два клуба, работещи по проект „Твоят час” на просветното министерство, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от европейските структурни и инвестиционни фондове – клуб „Туризъм” с ръководител Диана Карабожилова към ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и еко клуб „Горски джуджета” с ръководител Марияна Илиева към НУ „Д-р Петър Берон”.
В състезанията по теглене на въже, дартс, построяване на палатка и щафета нашите отбори завоюваха първите места. Още по-важното бе, че децата се забавляваха, правиха снежни фигури и завързаха нови приятелства. Домакините от „Шумнатица” пък им бяха подготвили много изненади. Голям интерес предизвика играта „Познавам ли моята България”, където на карта учениците поставяха макети на исторически и културни забележителности и разказваха за тях, подреждаха и пъзели на важни обекти.
С повишено внимание всички слушаха разказ за Чакър войвода и гледаха филми за бесарабските българи и за Освобождението, а после участваха в хайдушки игри, мериха сили в стрелба с лък, хвърляне на камък и „лъвски скок”. Всички участници в игрите получиха грамоти и медали и си тръгнаха щастливи от преживяното.

Диана Карабожилова
преподавател в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*