Зимни спортове, Новини, Спорт

Празник за младите скиори

В Боровец, на писта “Ястребец 3”, на 13, 14 и 15 март се състояха осмото международно състезание в алпийските дисциплини за момичета и момчета младша и старша възраст за купа “Чамкория” и деветата ски надпревара за деца до 11 години за купа “Чамкория-Джуниър”.
До редакционното приключване на страницата на 15 март следобед бяха ясни резултатите от гигантския слалом за купа “Чамкория” и от надпреварата на най-малките.
В гигантския слалом младите българи обраха златните медали и в четирите категории. В старшата възраст златото отиде при Надя Благоева от “Чамкория”. Съотборничката й Лорита Стоименова пък заслужи бронзовия медал. От самоковци в младшата възраст най-добре се представи Деян Иванов от “Рилски скиор”, също окичил се с бронз.
В състезанията участваха общо 127 състезатели от Гърция, Кипър, Ливан, Македония и България. Организатори бяха Българската федерация по ски и клуб ”Чамкория”, а спонсори: ЗАД ”Енергия”, “Бороспорт”, “Интеркапитал” и Община Самоков.
В детската надпревара участваха всички 14 ски клуба от страната с общо 113 състезатели, разделени в три възрастови групи, като най-малките участници бяха едва 5-годишни.
Бояна Радева от “Чамкория” бе над всички при момичетата, родени през 2005-2006 г. Ева Вукадинова от “Рилски скиор” пък грабна среброто в групата на родените през 2001-2002 г. Тук Никол Николова и Симона Скробанска от “Чамкория” заеха 4-о и 9-о място, а призовата десетка допълни Габриела Стоянова от “Рилски скиор”.
В групата на родените през 2003-2004 г. Мартина Иванова и Михаела Алексова от “Чамкория” се класираха 6-а и 7-а, а съотборникът им Георги Морунов се нареди 5-и.
При най-големите Антон Томов от “Рилски скиор” също бе 5-и, а Мартин Живков и Веселин Живков от “Чамкория” – 8-и и 9-и.

Leave a Reply