Новини, Образование

Празник на английския език и на ученолюбието

Винаги ми е било приятно да присъствам на тържество с деца. А тържествата в ЦДГ „Пролет” тази година като че ли следват едно след друго. И всички – подготвени с любов, с интересни хрумвания и изпълнения.
С любопитство приех и поканата за празника на английския език на 24 април. Какво ли могат да покажат децата, които сега се запознават с езика? Изненадата беше приятна. Развълнувани малчугани, родители, учителки, гости от други детски градини и най-важното – директорката на ОУ „Христо Максимов” – училището, в което децата ще са ученици от есента – Венета Симитчийска.
Преподавателката по английски – „Мис Спасова”, както с любов я наричат малките, бе подготвила оригинален сценарий. Водещи бяха нейни ученици от ОУ „Хр. Максимов”, бивши възпитаници на детската градина. Те се представяха като водещи на новините на… канал „Пролет”, на прогнозата за времето и с приповдигнат тон запознаваха присъстващите с предстоящите номера в програмата.
Започна се с изненадата, подготвена от второкласници – пиеската „Къщичка в гората”. След това се заредиха песнички, стихотворения, танци, въпроси и задачи към малките, за да покажат какво са научили – за частите на човешкото тяло, за животните, за броенето до 20… Интересно бе и кулинарното шоу. Други задачи бяха да се назовават думички, свързани с пролетта, да се познават цветовете и играчките, показвани на екрана. Програмата завърши с драматизация на приказката „Голдилокс и трите мечета”.
Удоволствие бе да гледаш щастливите от преживяното деца, подготвени от учителката Боряна Спасова, да слушаш благодарностите на развълнуваните майки. Съвсем естествено прозвучаха и поздравленията на директорката Станка Методиева. Още по-силни бяха думите на г-жа Симитчийка, която заяви, че е очарована от показаното и потвърди убеждението си, че децата, които идват в училището от детската градина, са едни от най-подготвените. Каква по-добра оценка от това!?

Евгения Попова

Leave a Reply