Новини, Шарен свят

Празник на безопасния интернет в Долна баня

В Световния ден за безопасен интернет – 5 февруари, в библиотеката към читалище „Рила-1898” в Долна баня се състоя среща с децата и учениците от града, ползващи компютрите, предоставени по Програма „Глоб@лни библиотеки – България”.
Даниела Стоилова от Културно-информационния център и библиотекарката Атанаска Тодорова запознаха събралите се с действителни случки от живота, завършили фатално вследствие на необмислени постъпки с интернет познати или онлайн тормоз.
Под формата на игра с картички всеки от участниците изтегляше картонче и прочиташе на глас определено твърдение за поведение в интернет пространството и отговаряше вярно или невярно е то. След това всички заедно обсъждаха отговора. Всеки от участниците сподели по време на срещата и личен опит от виртуалното общуване, както и различни случки в социалните мрежи.
Всеки от младите гости на библиотеката получи и подарък – стикер с логото на кампанията, брошура с най-важните правила за ползване на видеосайтове и социални мрежи /изработена от библиотеката/, както и книжка за родители за най-малките читатели. В брошурата са изписани и сайтове за повече информация за безопасен интернет и адреси и телефони за сигнали при възникнал проблем.
Присъстващите сложиха и подписите си под манифест за безопасен интернет, с който се удостоверява, че ще бъдат по-отговорни към себе си и другите при ползването на електронната мрежа.

Любомир Кузев

Leave a Reply