Култура, Кухня, Новини, Обяви

Празник на българщината в Боровец

През почивните дни – от 22 до 25 септември, в Боровец се организира Празник на българщината. На щандовете край вилно селище „Ягода” ще бъдат показани традиционни занаяти – ковачество, дърворезба, грънчарство, ножарство и др., както и произведения на майсторите на художествени занаяти, включително ръчно изработени сувенири от Орешак. Ще се представят и винарски изби, предлагащи дегустация и продажба на вина и ракии.
Официално празникът ще бъде открит в 18 ч. в четвъртък – на самия Ден на Независимостта 22 септември. Ансамбъл от Радуил ще се погрижи за доброто настроение на всички участници. На вечеря ресторант „Ягода” ще предлага свободна консумация по желание на гостите.
На 23 септември от 10 до 17.30 ч. се предвиждат демонстрация на месене и разточване на кори за баница и подготовка на други традиционни гозби, демонстрация на традиционни български облекла и уроци по народни танци от участници в ансамбъл. На следващия ден ще може да се дегустират баници, зелници, питки.
И през трите дни ди джей ще повишава градусите на настроението, а веселието с песни и танци ще продължава до вечерта. Официално празникът ще бъде закрит в 12 ч. в неделя, на 25 септември.

Leave a Reply