Празник на музиката и поезията, наградиха призьорите в младежкия конкурс

В обновения Младежки дом на самия 1 октомври бе честван Денят на музиката и поезията. Приятен концерт изнесе по традиция китарният ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов. Празникът за Христо бе двоен, тъй като той е и поет, зам.-председател на Сдружението на писателите в Самоков. На музикалния фон изяви своите възможности и талантливата млада певица Маргарита Бочева.

Стихове на самоковски поети – Иван Ненов, Васил Софин, Васил Лазаров – прочете Яна Василева.
Тържествено бяха връчени наградите на призьорите в младежкия литературен конкурс, обявен от Сдружението на писателите в Самоков. Жури от изявени местни творци е преценило, че първа награда няма да се дава. Две втори награди, придружени с грамоти и парични премии от по 100 лв., заслужиха Николай Караиванов за разказа „Стореното добро винаги се връща” и Аника Донева за стихотворението си „Моето детско желание”. Трета награда – грамота и премия от 50 лв., получи Петя Субева за разказа си „Перо от пеликан”. Отличията на младите лауреати връчи председателят на сдружението Васил Лазаров.

С впечатляваща изложба на сътвореното през лятото се изявиха членовете на клуб „Арт палитра” с ръководител Латинка Щъркелова към Младежкия дом. С изработените картички, гривни, гердани, моливници те ще организират благотворително начинание в навечерието на Коледа и Нова година. Младите творци получиха и скромни награди.

Самата музикално-поетична вечер бе организирана от читалище „Младост” и Младежкия дом. Председателката на читалището Лили Шуманова темпераментно разказа за току-що приключилото успешно участие на самоковски самодейци във фестивал в Австрия, откъдето са се завърнали с награди. Присъстващите, сред които бе и членът на Съюза на българските писатели Иван Ненов, бяха приветствани сърдечно и от името на домакините от уредничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*