Празник на снега в Боровец в събота

Световният ден на снега ще бъде честван подобаващо в Боровец в събота, на 18 януари, за девета поредна година. Изявата е в рамките на традиционното начинание на Международната федерация по ски. Целта е да се популяризират снежните спортове и активният начин на живот сред децата и младите хора.
По традиция на този ден дневните карти за деца от 7 до 13 години ще бъдат на символичната цена от 1 лв.
Всички начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които професионалистите от ски училище “Бороспорт” ще организират на писта “Рила”. Желаещите да участват трябва да се запишат предварително на имейл ski_school@borovets-bg.com или на тел. 0882 19 68 48.
Малките скиори ще могат да усетят състезателния дух по време на надпреварата на специално обособеното слаломно трасе до влек “Иглика”. Слаломът ще започне в 11 ч. Могат да участват деца до 13 г., предварително записали се в Adventure Center Borosport до 10 ч. на 18 януари. Легендата Петър Попангелов ще даде ценни съвети и мнения за представянето им и ще награди победителите.  Най-бързите ще получат и специални награди от фирма “Бороспорт” и Sport Depot.
За малчуганите от 4 до 7 г. детският снежен парк „Борокидс” ще работи на символична цена от 1 лв. през целия ден на 18 януари. Промоционалните билети ще могат да се закупят от информационния център на Боровец –  Adventure Center Borosport.
Към празника ще се присъединят и деятелите на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил, които ще организират търсене на съкровище, като със специален уред ще демонстрират как се откриват хора, затрупани от лавина.
Доброто настроение ще бъде гарантирано и с музикалната сцена на радио FRESH пред хотел Рила. Стартът в 11 ч. ще даде шоуменът Тео Койчинов. Очакват се изявите на енигматичната DIA с уникални хитове, съчетаващи български фолкор и съвременна електронна музика, както и любимката от X-factor Йоана.
Организаторите обещават още много награди. Следобед пък малчуганите ще могат да се включат и в снежните игри пред хотел “Рила”.
Както е известно, през зимния сезон „Бороспорт“ осигурява и безплатни лифт карти за децата и учениците от Самоковска община по време на всички ваканции и в една седмица през всеки от зимните месеци. Целта е да се насърчат младите да спортуват и да заобичат зимните игри и състезания. Едновременно с това „Бороспорт“ подкрепя и спортните клубове в курорта. 
Ето и програмата:
10-14 ч. Безплатни ски и сноуборд уроци за начинаещи със ски училище “Бороспорт” за деца над 7 г. и възрастни; занимания в детския снежен парк “Борокидс” на символичнaта цена от 1 лв.
11 ч. Празник с радио Fresh пред хотел “Рила”
11-12 ч. Слалом за деца със ски легендата Пепи Попангелов
13-14 ч. Търсене на съкровища
14-16 ч. Забавни снежни игри за малчугани с аниматорите от хотел “Рила”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*